Nu ook via sms doneren!!
Klik hier voor meer informatie....
 

 Partner Programma:   

dogs 5%  

 

Pampers bulk weken september 2014 

Geef bij uw bestelling aan dat u via APF
besteld dan krijgen wij een bedrag van Shumafood.
 
 
Boek u vakantie en wij ontvangen € 25,=  
 

Agradi.nl Webshop

 

 

Verslag van de reis naar Roemenië door Eef Ham.

6 juni zijn we vertrokken met 5 personen naar Roemenië, allemaal voor het zelfde doel, het helpen van de zwerfhonden.
 
 
Op dat moment had net de regering besloten om alle zwerfhonden van de straat af te maken.
De zwerfhonden veroorzaakten te veel overlast op straat.
Dus wat kunnen we doen om deze stumpers te gaan helpen?
Een gesprek met de burgemeester,dat is niet verkeert, en gaan helpen in het asiel in Calarasi.
De eerste dag met vertrek vanaf Schiphol en een tussenlanding in Munchen en dan naar het vliegveld Boekarest.
Zeker 1 uur en 3 kwartier rijden met de auto eer we in ons hotel aan kwamen. Het begon al goed, er waren 2 koffers spoorloos,die we na 3 dagen pas terug kregen, amper water om je te kunnen douchen, maar geen gezeur, alles voor de dieren.
We gingen naar het asiel om te kijken hoe het daar was, wat een vreselijke toestand wat we daar aan troffen.
De honden in de hokken liepen door de stront, en er lagen hele kippen en ingewanden op de grond te rotten in de brandende zon.
De dieren zaten onder de schurft liepen kreupel, en hadden overal wonden op hun huid, diep ingesneden wonden rond hun nek, waar je kon zien waar hun halsband eigenlijk ingegroeid had gezeten, bloed zit er in de ontlasting en de ogen die je allemaal aan kijken en vragen help mij toch.
Ik voelde de machteloosheid over me heen komen, en mijn hart huilt als je dit ziet, waar moet je beginnen, en waar is het eind.
Een dier die zo onvoorwaardelijke liefde geeft, ook al worden ze slecht verzorgd, uitgehongerd of veracht.
Ze blijven liefde tonen, met de laatste krachten die ze nog hebben,en het lot ligt in de handen van de mensen om ze te helpen.
We hebben eerst maar de vloeren schoongemaakt, schoongespoten in het asiel, de honden geknuffeld, en wat eten gegeven wat we mee hadden genomen in onze koffer.
Voer was er verder niet aanwezig de honden krijgen als ze geluk hebben 1 x per 2 of 3 dagen te eten, water bakken waren niet gevuld, en ze lagen in de brandende zon.
Ook de honden die geen haren meer hadden van de schurft verbranden in de zon, en hun huid springt open en het bloed komt er door heen.
Arme stumpers, wat doet dit pijn om de dieren zo te zien lijden. Ze zitten onder de vlooien en teken.
We zijn gaan zeilen halen, en hebben de zeilen gespannen tegen de hokken op om ze zo wat schaduw te kunnen geven.
Een afspraak gemaakt met de burgemeester, om hem eens te vertellen dat dit vreselijk is hoe wij het asiel daar aantroffen,en we wilden geld zien en verbetering voor de dieren, we moesten een protocol maken, nou die kon hij krijgen, hij stemde toe in de eisen die in het protocol waren opgeschreven.
We kregen een aantal nieuwe hokken, en er werd meteen aan een nieuw gedeelte van het asiel gewerkt.
En er was inmiddels een nieuwe kliniek voor dieren bij het asiel gebouwd, waar Chirila (Minoe) dierenarts de dieren kan behandelen.
Zij heeft haar eigen praktijk, en werkt 7 dagen per week om zo ook de zwerfhonden te kunnen helpen, ze heeft weinig nodig voor haar zelf verteld ze,en heeft zelf bijna geen eten, ze geeft haar laatste geld aan de zwerfdieren.
De mensen die daar schoon moeten maken, en de boel in de gaten moeten houden verdienen zo weinig, worden onderbetaald en doen niets als alcohol zuipen onder werktijd, en werken ho maar.
De derde dag kwam er een enorme blauwe lucht aan, en werd er geroepen dat we snel in de oude keet moesten gaan die daar stond, een enorme storm kwam er op, het was beangstigend, wat stond ons te wachten.
Een aantal zeilen sloegen kapot door de gierende wind, en de regen overstroomde het asiel, arme dieren zonder een schuilplaats.
Het water kon niet meer weg, en de honden stonden diep in het water, we hebben geprobeerd om met emmers het water weg te werken, maar het lukte ons niet.
De burgemeester kwam plots een dag later kijken, en bracht limonade voor ons mee, om te proosten op het contract wat er afgesloten moest worden, en ik wuifde of hij met mij mee wilde lopen, en dat de mannen hadden gezegd dat het weekend geen water afgezogen werd en de honden maar in het water moesten blijven staan, de burgemeester belde meteen voor afzuiging van het water.
Toen de burgemeester weg was, was die ene man zo boos dat hij terug moest komen voor het water, reed hij zo over een pup heen, die had zijn pootje gebroken en een inwendige bloeding, en overleed een dag later.
Ik ontdekte een hond die ging bevallen tussen de andere honden in, die hebben we nog apart kunnen zetten voor haar rust, daar word normaal niet naar omgekeken.
We hebben Minoe onderling wat geld gegeven zodat ze de honden die er ernstig aan toe waren in kon laten slapen, en moest ik ze in de container gooien, ze hadden een beter plek verdiend, maar waren wel van hun lijden verlost.
Ook vond ik nog een hond met de tekenkoorts achter in het gras vlakbij het asiel,die daar lag te sterven, Minoe heeft haar van haar lijden verlost.
We hebben de honden ontwormd met een tabletje, en zowaar kwamen er 2 zakken voer, de honden vliegen elkaar aan als je het voer in de hokken gooit, ze vechten om het eten, logisch als je zo’n honger hebt, en er is niet genoeg.
Ook hebben we geld betaald onderling voor sterilisatie en castratie, wat het belangrijkste is wat daar moet gebeuren.
En ik bood Minoe mijn hulp aan om te assisteren, zo ben ik maar begonnen, de hond in de kruiwagen nadat het slaapmiddel was gegeven, ik beurde mij een breuk, dus werd hij maar in de kruiwagen gecastreerd, de andere op een oude plank, pootjes vastgebonden, en castreren maar.
Het castreren kost 13 euro en steriliseren 25 euro, er zijn 6 honden gecastreerd. Ook zijn ze gelabeld, een nummer in de oren gedaan. Ook lag er nog een grote witte hond, ze was dood ziek, haar ogen waren al aangevreten van de vliegen ,maar in laten slapen dat arme beest.
We hebben dus veel werk kunnen verrichten, we hebben daar ontzettend veel verdriet gezien, gelukkig hadden we steun aan elkaar.
Hopelijk komt er verbetering, en ik kom daar zeker nog weer eens terug om mijn hulp aan te bieden.
Dit was mijn verslag van 6 juni tot 12 juni, het was een aangrijpende week, en hopelijk houd de burgemeester zich aan zijn woord.
Dit is door mij geschreven met de tranen in mijn ogen, en het zal mij niet meer los laten, ondanks dat het zo zwaar is ga ik met dit werk door ,alles voor de dieren, ik geef niet op.
Groetjes EEF HAM

28 Juni 2011

Veel gedaan in Roemenië. De dames hebben hard gewerkt en veel indrukken opgedaan. Top werk dames. We hebben met de burgemeester gesproken en hopelijk wordt er in september het opgeknapte asiel en een kliniek geopend, wat in coöperatie met APF, de dierenarts Mino , de huisarts Hani , vrienden aldaar en de gemeente gerund gaat worden. Wij hopen op deze manier dat de dieren in Calarasi en omgeving een veel beter leven gaan krijgen en dat dit een voorbeeld gaat worden voor heel Roemenië. Alle details worden achter de schermen uitgewerkt, protocollen worden opgesteld met strenge voorwaarden. 4 dieren met schurft worden behandeld en zullen een nieuw thuis krijgen in Nederland. Het zijn zulke schatten en aan deze ziekte is zeker wat te doen. De vele anderen zijn ook vast met een behandeling gestart. Er zal een nieuwe waterpomp komen met drainage. Er komen nieuwe kennels. De eerste 5 staan al, alle kennels zullen verdeeld worden voor bijv. kleine pups, zwangere moeders, junior pups, roedels met gecastreerde reuen zullen gevormd gaan worden. Er komt een zieke, quarantaine en ouderen kennel. Een kennel voor honden met schurft. Een kennel voor nieuwkomers die pas na de nodige behandeling bij de rest mogen gaan. Enz enz enz. Dus hard bezig en misschien nog een trip tussendoor om alle puntjes op de I te zetten. Hondenhokken zijn er gebouwd. De dieren hebben weer wat schaduw gekregen. Nieuwe voer en waterbakken. Er is voer besteld. Er wordt een quarantaine ruimte gebouwd voor ons eigen kleine asiel. De eerste pups zijn inmiddels gevaccineerd net als de moeders. Er zijn een aantal dominante reuen gecastreerd en 1 vrouwtje is geaborteerd daar zij net drachtig was. Vele pups sterven binnen een paar dagen daar in het asiel. We hebben kennels ontsmet. Veel besproken met de burgemeester. De eerste protocollen zijn onderweg om vertaald te worden en de intentie aanvraag voor coöperatie is meteen ondertekend terplekke toen. Dus al met al vooruitgang en we hopen dat we over 2 jaar al heel veel veranderingen zullen zien. Maar de eerste veranderingen zijn vast gestart. We houden de moet erin en de schouders eronder!!! liefs

 

Dinsdag 7 Juni 2011

We zijn in het horror asiel geweest, het gemeente asiel. Ik wist niet wat ik zag, tussen de 80 en 100 honden zijn spoorloos verdwenen. Zogenaamd naar een andere plek, maar niemand wist te vertellen waar vreemd genoeg. Dus erg geloofwaardig komt het niet over. De dieren die er nu zitten is ook huilen met de pet op. Weer velen onder de schurft, broodmager. Pups van een week oud die in het water liggen. Moeders met pups tussen hele groepen honden. De oude lever en kippen en stront liggen over de hele grond en daar leven de honden tussen. Vandaag een gesprek gehad met een vrouw die een asiel wil starten, zij zegt dit te mogen van de burgemeester maar die staat bekend als corrupt. Maar ik heb wel een gesprek aangevraagd met hem, want er is geld voor de dieren beschikbaar gesteld vanuit de EU. Morgen gaan we in elk geval dus een paar gesprekken aan. We gaan morgen zorgen dat de eerste kennels helemaal ontsmet en schoongemaakt worden. De moeders en zwangeren honden worden apart gezet en sommigen steriliseerd. We gaan ze ontwormen, behandelen tegen vlooien en teken. We gaan overkappingen maken even professorisch want ze hebben alles gesloopt en het is hier inmiddels 35 graden ongeveer de felle zon. De arme dieren legden het bijna af. De mannen die het moeten runnen hadden geen water gegeven. Voer zagen we ook niet, alleen dode kippen waar bijna niet van gegeten was en lever wat te rotten lag in de zon. Een aantal dieren zullen humaan worden ingeslapen, die zijn ver heen met hun schurft, demodex en andere ziektes. Die arme stakkers lijden zo, vreselijk om te zien. We zijn allemaal nu bekaf en gaan zo het bed in. Het wordt morgen een lange dag.

Donateurs die deze reis hebben mogelijk gemaakt heel hartelijk !!!!

 

 

webburo internet services

 

         

Abandoned Pets Foundation Tel. 0646606551                          Email:  apf2007@live.nl
Rabobank nummer 13.84.39.621
t.n.v. Abandoned Pets Foundation


IBAN:NL43RABO0138439621
BIC: RABONL2U
Kvk nr.01122228