Nu ook via sms doneren!!
Klik hier voor meer informatie....
 

 Partner Programma:   

dogs 5%  

 

Pampers bulk weken september 2014 

Geef bij uw bestelling aan dat u via APF
besteld dan krijgen wij een bedrag van Shumafood.
 
 
Boek u vakantie en wij ontvangen € 25,=  
 

Agradi.nl Webshop

 

 

Nieuws 2008

 

28 december 2008

Vrijdag 28-11-2008 zijn Karin en Harry (man van Marina van het boek "Het leven begint bij Lola") weer vertrokken richting Portugal. Vanuit PortugaL is een medewerker van een kennel richting de grens gekomen om daar de dieren over te laden en de goederen mee terug te nemen. Karin en Harry zijn zaterdagavond om acht uur weer in Darp aangekomen. Samen met de vrijwilligers hebben alle dieren te eten gehad en zijn ze liefdevol verzorgd. Vandaag zijn sommige honden al door hun adoptiegezinnen opgehaald. Binnenkort komen de foto''s van de beschikbare honden en katten op de site!

Overdracht van de goederen en dieren in november 2008.

Later meer in reisverslag.

Om persoonlijke redenen heeft Linda van Berkel haar taak als bestuurslid neergelegd. Wij bedanken Linda voor al het werk en haar tomeloze inzet in de afgelopen anderhalf jaar. Wij wensen haar en haar gezin veel geluk samen. LINDA BEDANKT VOOR ALLES.

 De taken van Linda worden overgenomen door Sharon Bult. Velen kennen haar al van Pension D''Aanloop in Darp. Zij vangt al zeer regelmatig dieren voor de stichting op. Sharon welkom in het bestuur.


11 oktober 2008

Na een lange reis, die mede vertraagd werd door dichte mist, zijn Karin en Sharon aan het begin van de middag aangekomen in Darp. Vele vrijwilligers, adoptiegezinnen, Patrick en Rosanna en lokale pers verwelkomden met een groot applaus de bus met dieren. Voor velen was het een emotioneel moment toen de deuren open gingen en ze de honden voor het eerst zagen. Vele honden konden direct met hun baasje mee naar huis. Andere werden liefdevol opgevangen in pensioen d''aanloop en konden na een tijdje naar hun nieuwe baas. Dezelfde week heeft SBS shownieuws een tweedelige reportage uitgezonden die gemaakt is door Rosanna en Viktor Brand in Portugal. Hiervoor heel veel dank! We mochten vele reacties ontvangen naar aanleiding hiervan. Van vele kanten word ons hulp aangeboden in allerlei vormen. Bedankt hiervoor.


4 oktober 2008 -Werelddierendag

Karin en Sharon zijn bezig de bus te vullen met weer de nodige spullen om mee te nemen naar Portugal. Tevens de laatste voorbereidingen treffen. De vrijwilligers van APF zijn megadruk met voor- en nacontroles alsook met voorbereidingen voor de aankomst van alle honden en katten. We hebben een dubbel transport te weten uit Portugal en uit Spanje (Badajoz).

11 oktober a.s. zullen de dieren aankomen in Nederland, veel van hen hebben al een echt thuis als ze hier arriveren. Dan begint hun werelddierendag iedere dag. Anderen kunnen lekker bijkomen in de opvang. Wij zijn blij met iedereen die ons helpt maar we willen zeker de volgende personen nog even uitgebreid bedanken: Corrie, Jannes en Martha, Felicia, Ireen, Marlou, Adri, Anouschka, Uli, Cindy, Marilyn, Gerda, Anita, Ingrid, Evelien en Roy en Sharon van D''aanloop in Darp. Daar worden de dieren opgevangen als het transport aankomt en kunnen ze gelijk de beentjes strekken in de speelweides. Ook Grietje van ''t Heerveld weer bedankt voor de reismanden en last but nog least Patrick en Rossana Kluivert die dit transport weer mede mogelijk hebben gemaakt.

Nog een weekje wachten voor de adoptiegezinnen en hun nieuwe maatjes arriveren. Succes met het wachten en we houden u zoveel mogelijk op de hoogte via de website, mail en telefoon. Tot volgende week!


27 september

Weer even wat nieuws op de site over het bezoek. Het opruimen en klussen bij het asiel in Aqueda is in volle gang. Blokhut staat, overal is puin geruimd en schoongemaakt. Er is nog heel veel te doen en het gaat nog niet erg hard maar het begin is er. Karin vliegt van hot naar her en tevens van bespreking naar bespreking wat toch al wat vruchten af aan het werpen is. De de directeur van de fabriek in Portucel (Aveiro) werkt enorm mee, er zwerven vaak en veel dieren op het terrein en diverse dieren hebben we daar al geholpen. De fabriek had al een gedeelte afgestaan om twee kennels te maken, daar waar Marina en Marlou in zitten. Nu hebben ze afgesproken nog meer ruimte vrij te maken zodat er nog een 6 tal kennels bij mogen gemaakt. Met de hoge nood en het gebrek aan ruimte en opvang is dit natuurlijk geweldig. Tevens hebben ze heel veel bouwmateriaal betaald voor ons, super toch. Ook staat er elke dag een complete lunch klaar voor iedereen. Deze mensen zijn blij met wat wij doen, wat mensen uit Holland doen, voor de dieren in zijn land en hij is bereid veel te helpen.


Naar de burgemeester van Cacia is Karin geweest met mensen van daar om tekeningen aan te leveren voor project van Pravi in Aveiro (grond voor het bouwen van een eigen asiel).


Tevens weer gesproken met de leiding van het asiel in Albergaria, ze maken vorderingen. Het andere asiel waar eerder over gesproken is in Afactu zijn ze ook mee bezig. De dieren krijgen daar nagenoeg geen eten en drinken! Daardoor zijn er ook veel problemen onder de dieren. De pups waar we het van de week over hadden zitten daar ook en vele dieren kampen met uitdrogingsverschijnselen. Afschuwelijk. Karin gaat daar regelmatig voer brengen maar het is ook weer net zo snel weg en dan zitten ze weer zonder. Nu zijn alle bestuursleden van dat asiel het eens met overname door Pravi, alleen de president zelf niet. Nu is de vraag wat gaat er gebeuren. Zetten ze hem af (het bestuur) of gaan ze in zijn mening mee. Het asiel is goed en heeft zeker vooruitzichten; het wanbeleid is het grote probleem op dit moment. Dus duimen maar dat het door gaat. Er is ook al een vrouw die op het terrein wil gaan wonen tegen onkostenvergoeding en zo op de dieren wil passen en ze wil verzorgen; als daarnaast andere betrouwbare vrijwilligers gevonden kunnen worden zou het voor de dieren daar een wereld van verschil kunnen gaan maken. Alleen al gewoon drinken en eten zou al hemel zijn voor deze stakkers.


Ook heeft een gesprek met een heer uit Nederland die in Portugal woont. Deze heer heeft het dak van de kennels betaald. Harstikke fijn is dat ook al geregeld. Tevens ziet ze dit weekend de locatie waar Akira en Fakur verblijven en ziet ze gelijk hoe het met ze is.


Even ter aanvulling een aankomend adoptiegezin was een beetje bezorgd over de eerder genoemde pups die naar de kliniek waren gebracht. Geen van de dieren in Efacto komen mee naar Nederland. We hebben geen samenwerking met die asiel. Omdat er zo''n wanbeleid heerst proberen we (of eigenlijk Pravi Portugal) het asiel over te nemen om er een goed asiel van te maken en dan voornamelijk in relatie tot de verzorging (eerste levensbehoeften, water, eten en medische verzorging) van de dieren. Ze worden ziek door de eerder genoemde uitdroging.


25 september

Ze zijn allemaal druk bezig met werkzaamheden en Karin ook met veel bezoeken en besprekingen. Ze zijn bezig met de overname van 2 asielen, waaronder die van Albergaria en dat maakt vorderingen (overname door PRAVI).

De leiding van de fabriek in Aveiro is heel behulpzaam en hebben aangeboden kennels te maken in een leeg gedeelte en ook te betalen voor vaccinaties. Mooi nieuws. Naar nieuws is dat Kiko, die ook al gereserveerd was door een mevrouw, niet meekomt. Kiko blijkt in het echt vele jaren ouder te zijn dan gedacht, dat is op zich niet zo''n probleem maar hij heeft een afwijking aan zijn hart. Krijgt hij ook medicatie voor maar we durven het niet aan hem zo''n zware reis te laten maken. Kiko is in ieder geval uit het dodingstation gehaald en zit nu in de opvang.

De studenten zijn begonnen, de dieren worden allemaal gecontroleerd en de laatste handelingen (paspoort, entingen) worden uitgevoerd. Karin heeft het niet makkelijk omdat er van alle kanten aan haar getrokken wordt. Ieder wil zijn of haar dieren graag mee naar Nederland omdt de kans vele malen groter is om een goed leven voor de dieren te verkrijgen, dan in hun eigen land.


21 september 2008

Karin is goed aangekomen en verblijft bij Gloria en haar gezin. Gisteren is ze de hele dag op pad geweest met Gloria langs opvanggezinnen, opvangcentra en asielen. Daar heeft ze ook al diverse hondjes gezien die meekomen naar Nederland en waar ook al adoptiegezinnen voor zijn. Bindi, Lindy en Marcel zijn al weer aardig gegroeid. Toen ze gisteren dus in het asiel waren en Karin foto''s wilde maken van enkele pups viel het haar op dat sommige van hen zich vreemd gedroegen. Toen ze er 1 oppakte en het tandvlees controleerde was dat helemaal wit, alsook de oogjes en de oortjes. Ze hebben met wat tegensputteren van de asielhouder (waar maken jullie je druk om) 5 pups naar de dierenarts gebracht en deze maken het nu redelijk. Ze zitten aan het infuus en maar hopen dat ze er door heen komen.


Verder veel leed moeten aanschouwen. Iedereen die dit soort vrijwilligerswerk doet weet waar we het over hebben. Je zou ze allemaal wel veilig in de armen willen nemen en redden. Maar dit is niet mogelijk en zeker niet realistisch. Let wel we doen het in beperkte mate hoor en dat willen we ook blijven doen maar de kern daar moet aan gewerkt worden. Educatie, sterilisatie- en castratieprojecten. Proberen mee te werken met velen aan een betere omgang met dieren, bewustwording. Na een lange dag waren ze ''s avonds bij Gloria nog aan het napraten toen ze een gillende kitten hoorden. Ze zijn met zijn allen naar buiten gegaan en na enig zoekwerk vonden ze een kitten die blijkbaar over de schutting gegooid was. De kitten, voorzien van vlooienband en belletje, is ongeveer een maand oud. Gloria vertelde Karin dat dit regelmaat is. Het diertje is onder de hoede van Gloria genomen.


Vandaag ging ze met Maria Joao naar o.a. het asiel in Albergaria waar de omstandigheden erbarmelijk zijn. De asieleigenaren doen niet aan sterilisatie en castratie, dat vinden ze onzin en geldverspilling maar zodra dieren gefokt hebben worden ze tegen de muur doodgeslagen. Zo dubbel, zo onbegrijpelijk. Ongelofelijk dat daar waar al zo veel dierenleed is er ook nog dit soort asieleigenaren zijn. Vreselijk. We willen niet generaliseren want er zijn ook heel veel goede asielen en asieleigenaren. Daar is het grote probleem dat ze geen middelen en menskracht hebben, waardoor de dieren in nare omstandigheden verblijven maar ze zitten daar wel enigszins veilig.


19 september 2008

Karin, de studenten van het AOC en de vrachtwagen met hulpgoederen en bouwmaterialen zijn onderweg naar Portugal voor het werkbezoek asiel Aqueda. Zodra er nieuws te melden valt kunt u dat hier lezen.


Augustus 2008

Net voor hemelvaart hebben Paul, Johan en Karin op de markt gestaan in Wijchen.
Het was een prachtige dag, mooi weer en een leuke markt.
Veel belangstelling voor de hondjes die mee waren ( Ollie, Bo-Guy en Aïsha ) en ze gedroegen zich voortreffelijk. Nu waren dit onze eigen honden want we nemen geen dieren mee naar evenementen voor speed dating of iets dergelijks.
 
Ook kwamen we nog een adoptiehondje tegen genaamd Lena. Ze zag er erg goed uit en het was leuk haar even weer te zien.
De opbrengst van deze dag was 56 euro. Helaas wat tegenvallend maar toch weer 56 euro in de pot.
 
Lena is de kruising husky op de foto. Het kleine hondje alleen is Ollie. De andere twee zijn Aïsha en Bo-Guy.


28 april 2008

Door gebrek aan tijd is op 26 april onderstaande korte tekst neergezet zodat eenieder op de hoogte was van de terugkomst van het transport, nu even het volledige verhaal.

Vanaf 20.30 uur waren alle opvanggezinnen gearriveerd bij Karin en Henk in Noordwolde. Vol verwachting zat iedereen te wachten op de terugkomst van Karin en Jelle en de hondjes.

Het geduld werd nog even op de proef gesteld omdat Karin en Jelle hun rust toch af en toe moesten nemen en de hondjes iedere keer moesten controleren, laten drinken, uitlaten etc.. hierdoor liep het qua tijd nog wat uit.

De fotograaf van de Leeuwarder Courant was ook aanwezig in afwachting op het schieten van een paar mooie plaatjes voor een artikel in de krant. Rond 21.45 uur kwamen ze uiteindelijk aan en werden alle dieren bewonderd en gingen ze mee naar de opvangadressen om lekker bij te komen van de ook voor hen vermoeiende reis. Allen hebben zich voorbeeldig gedragen, het is iedere keer weer wonderlijk hoe rustig ze dingen ondergaan.

In de Leeuwarder Courant is een leuk artikel over de reis en APF geplaatst. Dit zullen we op korte termijn ook op de website plaatsen. Hartelijk dank mensen van de Leeuwarder Courant en zeker ook de fotograaf voor het geduld en het leuke artikel.

Alle opvanggezinnen bedankt dat jullie weer klaar staan voor de dieren die weer tot hun zelf moeten komen en moeten wennen aan dit andere leven. Dank je wel Marcel en Henk ook voor jullie inzet en het geduld. Adri Troost, dank je voor je hulp bij aankomst; iemand die de rust zo heerlijk kan bewaren tijdens momenten van hectiek doet wonderen. Geke, dank je dat je ook nog even snel kwam helpen.

Rossana en Patrick, bedankt voor jullie hulp bij o.a. dit transport, maar zeker ook dat jullie hondjes in de opvang hebben bij jullie thuis en ze een heerlijk moment van rust bieden.

Jelle, appeltje - eitje, top dat je samen met Karin deze lange trip hebt gemaakt.

Binnenkort vindt u het reisverslag op de website met natuurlijk de bijbehorende foto''s.


26 april 2008

Alle hondjes zijn veilig in Nederland aangekomen, alsmede Jelle en Karin. De terugreis zat alles tegen en het was vrij zwaar maar het is allemaal goed gegaan. De hondjes zitten allemaal hoog en droog in de opvang of al bij hun nieuwe gezinnen.


23 april 2008

Het gaat goed met de hondjes en met Karin en Jelle, alhoewel ze wel doodop zijn en af en toe wat rust moeten pakken. De verwachting is dat ze morgen rond 15.00 uur terug zullen zijn.


22 april 2008

Het is nu 22.10 uur en Karin en Jelle zijn onderweg naar Badajoz, Spanje. Er is weer aardig wat oponthoud geweest wat erg jammer is en zeer vermoeiend voor Karin en Jelle die nog een enorme ruk moeten maken. In Badajoz worden Nina, Lena, de pups van Beba en twee huskypups opgehaald. Lena en het reutje van Beba hebben al een adoptiegezin die op hun wacht. Gina, een oudere dame, gaat lekker vertroeteld worden in de opvang in de hoop op een lekker plekje ook voor haar. Natuurlijk voor alle honden. Het is jammer dat er nu weinig tijd is voor Mariangeles van de stichting ACAN BADAJOZ, omdat we graag goed rond willen kijken bij ''haar werk'' en haar hondjes die ze allemaal uit het dodingsstation gered heeft. De volgende trip zal daar zeker aandacht aan besteed worden. Want wat deze dame allemaal doet is ook zeer bewonderenswaardig.

Goed ik, en ik weet zeker met mij meerderen, leef mee met Jelle en Karin die nog zo''n eind moeten en alleen moeten rijden en hoop dat alles voorspoedig zal verlopen, de hondjes het goedmaken en veilig en wel in Nederland zullen belanden.

De opvanggezinnen staan weer klaar, iedereen alvast weer hartelijk dank voor de hulp! In het bijzonder dank voor Ulrike (Uli) Waldschmidt die ons enorm heeft geholpen met de organisatie rondom de honden van Badajoz en zeker ''het tolken'' voor ons.


20 april 2008

Het heeft ze niet meegezeten want de vertraging die ontstaan is door noodweer, file, rusten etc. is opgelopen tot bijna 7 uur. Jelle en Karin waren vanmiddag dolblij dat ze eindelijk in Portugal bij Maria aankwamen. De slaap die wilde toen niet komen omdat ze over de slaap heen waren. Ze werden gelukkig warm ontvangen door María die enorm gastvrij is.

Tot dinsdag staan er diverse bezoeken aan organisaties, opvangcentra, hondenhotel etc. op de planning en natuurlijk ook het ophalen van de hondjes en katten die uit Portugal mee zullen gaan naar Nederland.


19 april 2008

Karin en Jelle zijn nog onderweg, hebben aardig wat vertraging opgelopen rondom Bordeaux. Ze zijn aardig moe; het valt ook niet mee om het hele eind alleen te rijden, ieder in de eigen bus. Ze rusten natuurlijk wel op zijn tijd maar het blijft vermoeiend als je niet kunt omwisselen met een bijrijder. Zodra er meer berichten zijn wordt het vermeld.


18 april 2008

Karin en Jelle (chauffeur) vertrekken vanavond om ongeveer 23.00 uur naar Portugal en Spanje.

Het transport, 2 grote bussen, is bekostigd door Patrick en Rossana Kluivert. Patrick en Rossana hartelijk dank voor deze geweldige steun. 2500 kilo voer, medicatie, mega veel manden, dekens, speeltjes, riemen, kattenmandjes en vervoersboxen kunnen nu mee.

Karin en Jelle gaan eerst naar Portugal, naar Maria van Pravi en op de terugweg naar Mariangels te Badajoz.

Op de terugreis worden diverse honden en katten mee terug naar Nederland genomen.

Karin en Jelle! Voorzichtig rijden, een goede reis en veel succes!

U wordt op de hoogte gehouden van het verloop van de reis.


23 maart 2008

Fransisca met dochter Roxanne en Linda met dochter Bonita hebben een dagje met oude spullen in Vleuten gestaan om deze te verkopen en tevens folders en kaartjes uit te delen. Ondanks dat het vrij rustig was qua bezoekers is er toch nog 82 euro opgehaald voor de dieren.

Fransisca, Roxanne en Bonita heel erg bedankt voor jullie hulp. We moesten erg vroeg op en het was vrij koud ''s morgens vroeg maar nadat we geinstalleerd waren hebben we een leuke dag gehad, veel gelachen en toch nog een leuke opbrengst.

Top meiden. Hier nog een paar foto''s.

  


3 maart 2008

Hanno, Stephanie en Hans zijn weer heelhuids gearriveerd in Nederland met de hondjes. Alles is goed verlopen en de hondjes hebben allemaal hun plekje bij de opvang gevonden. 2 honden zijn al naar hun nieuwe thuis toe. Geweldig. Als de dieren allemaal tot rust zijn gekomen zal er meer informatie te vinden zijn op de website.

Een dankwoord is op zijn plaats:

Hartelijk dank Hanno, Stephanie en Hans dat jullie deze trip wilden maken en zo weer een aantal honden de kans hebben gegeven op een beter leven, alsook het afleveren van al het voer, de medicatie en andere spullen. Jannes, hartelijk dank voor het meehelpen met het brengen van de honden naar de opvangadressen. Corrie, Ilona en Patrice ook heel erg bedankt dat jullie zo hebben meegeholpen.

Alle opvanggezinnen c.q. -adressen; dank jullie wel dat jullie weer als warme tussenmand willen fungeren voor de dieren.


25 februari 2008

Hanno en Stephanie, twee vrijwilligers van APF, gaan samen met goede vriend Hans, morgen richting Portugal. Ze hebben een grote wagen afgeladen met vooral voer en medicatie en gaan een bezoek brengen o.a. aan Pravi. De pups van Carocha, alsook moeder Dália met 4 pups, Téte en een Husky gaan mee. Tevens komt het zusje van Djina ook mee naar Nederland. We wensen ze een goede reis, het is ruim 2500 kilometer en een behouden terugkomst met de hondjes.


Ellen en Joyce van Vagabond Pets hebben een spoedbezoek aan Polen gebracht. Ze hebben voer en spullen meegenomen en de katten Wenus en Amor (nu Tom en Jerry) meegenomen, alsook Mandarryn en Tosiek. Het reisverslag alsook het wel en wee van Mandaryn en Tosiek kunt u op hun site volgen  www.vagabond-pets.com.


15 februari 2008

Twee pups zijn gereserveerd en voor een andere is ook al belangstelling. We zijn druk in de weer met Spanje en Portugal en iedere dag sta je weer versteld van alle informatie die je ontvangt over al het dierenleed daar. Het is onvoorstelbaar. We hopen echt dat we leed kunnen helpen verzachten en kunnen helpen in het gevecht tegen de mishandelingen en respectloze omgang met dieren.


Verder gaan Ellen en Joyce van Vagabond Pets volgende week naar Opole Polen, spullen brengen en in ieder geval 2 katten mee terugnemen naar Nederland, die hier geadopteerd worden. Wij hebben met Vagabond samengewerkt omdat zij nog geen stichting waren en in eerste instantie ook niet wilden worden. Omdat ze daardoor geen dieren onder contract konden plaatsen hebben ze onze hulp voor dat deel van het werk ingeschakeld. De dames hebben besloten om toch graag een stichting te willen gaan worden en onze wegen gaan zich danook scheiden. Vagabond goes East en wij gaan verder waar we mee bezig zijn op het moment en dat zijn projecten in Portugal, Spanje en de hulp bij herplaatsen in Nederland. De dieren die wij op onze site hebben staan van Opole, Polen voor virtuele adoptie blijven gewoon bij APF en we verkrijgen de informatie over hun welzijn via Opole zelf en anders via Vagabond. De andere dieren die allemaal voor virtuele adoptie in aanmerking komen uit Opole, alsook de dieren die in aanmerking komen voor adoptie staan of zullen binnenkort staan op de site van Vagabond Pets, te vinden op www.vagabond-pets.com. Ellen en Joyce, bedankt voor de samenwerking en we zullen elkaar zeker ook nog helpen als er dingen zich voordoen waarbij we elkaars hulp kunnen gebruiken. We wensen jullie veel succes met het opzetten van jullie stichting en natuurlijk met de projecten in o.a. Polen en welke er nog meer bij zullen komen.


6 februari 2008

Met de 5 pups gaat het gelukkig goed. De meeste zijn volledig hersteld. We hebben de uitslagen van de onderzoeken van het bloed en de faeces gekregen en het blijkt geen Parvo, Giardia of dergelijke ziekten te zijn. Het bleek een explosieve groei van bacteriën, die normaal ook in de darmflora voorkomen, maar door alle (leef)omstandigheden, geen immuniteit van ouders meegekregen, de reis, wellicht eten uit vuilnis etc. tot genoemde explosieve groei zijn gekomen. Dit heeft de infecties veroorzaakt en dat gaat natuurlijk altijd op de zwakke plekken zitten in een lijfje en de zwaksten overleven dat helaas niet, ondanks alle zorg.


31 januari 2008

Vandaag is het een zwarte dag voor onze stichting, maar vooral voor Karin onze voorzitter, die continu met de pups bezig is en was om ze er bovenop te krijgen. De twee zieke pups zijn ingeslapen. Vanacht kreeg Djina de kleine pup heel veel pijn en Karin is met haar naar de DA gegaan waar ze om 5.50 uur vanochtend rustig is ingeslapen. Haar lever heeft het begeven.

De ander pup met de maagbloeding had sinds gisteren al ernstige ademhalingsproblemen. De DA adviseerde om haar in te laten slapen. Karin is voor de zekerheid nog foto''s laten nemen want als het alleen vocht bij de longen was zou Karinda nog een kans hebben maar daar bleek dat het hart, de milt en de lever niet in orde waren, ze had een longontsteking en dat wetende naast haar zieke lijfje dat niet meer wilde, is besloten haar ook haar rust te gunnen. Om 11.00 uur vanochtend is Karinda ingeslapen.

Er is nog een zieke pup bij Karin die minder klachten en andere klachten heeft maar we houden ons hart vast hoe dit zich ontwikkelt. Het is een raadsel wat nu precies de oorzaak is omdat de symptomen zo verschillend zijn. Wellicht iets verkeerds gegeten uit vuilnis of vies water. Maar gissen heeft geen zin meer daar krijgen we deze kleine dappere meisjes niet meer mee terug. Lieve Djina en Karinda, jullie krijgen een eervol plekje op de memoriampagina en zeker ook in onze harten. We zullen doorknokken om iedere keer maar weer te proberen een verschil te maken. Voor jullie komt het allemaal te laat maar wellicht voor enkele en we hopen velen van jullie soortgenoten niet.

De foto''s zijn van de pups toen ze sliepen en ingepakt waren om de warmte vast te houden.

 

 

 


30 januari 2008 (21.00 uur)

Helaas is er geen ander nieuws te vertellen dan vanmiddag. De situatie is nog hetzelfde. Karin heel veel sterkte, ze is dag en nacht aan het knokken voor het leven van de kleintjes.


30 januari 2008 (12.00 uur)

Het lijkt wel de goden verzoeken het neerzetten van het vorige ietwat positieve bericht. Beide pups hebben een enorme terugslag gekregen en het ziet er slecht uit. Karin is net naar de DA geweest en vanavond moet ze weer terug.

Djina ziet geel en de angst is dat de infectie van haar darmpjes overgeslagen is naar de lever en dan kan er niets meer gedaan worden voor haar. Karinda heeft een maagbloeding gehad waarschijnlijk, vandaar haar lusteloosheid. We hebben echt met stomheid zitten denken hoe kan dat nu. Wat is er gebeurt met deze pup voordat ze op het fabrieksterrein werd gedumpt. Heeft het daar mee te maken of met wat anders. Maar dat is koffiedik kijken en heeft ook geen zin meer.

Zelfs hebben even gedacht waar zijn we aan begonnen (en dat heeft puur betrekking op de angst en de zorg voor deze kleine hondjes) en hebben toen gezegd: "beter sterven in een warme omgeving met veel liefde, dan op een koude grond op een verlaten fabrieksterrein". Dit doet vreselijk veel pijn maar het is de enige troost die er dan is.


29 januari 2008

Doordat de pups de laatste dagen in Portugal zoveel hebben meegemaakt, veel stress door het vangen en misschien ook het drinken van vervuild water op het fabrieksterrein, hebben ze een infectie onder de leden gekregen. Het is met 1 pup begonnen en ze hebben elkaar aangestoken.

In Portugal zijn pups gebleven die ziek waren maar blijkbaar waren deze pups ook aangestoken. In Portugal is een kleintje nog aan het vechten voor het leven. De eerste anderhalve dag was er niets aan de hand met de pups bij ons in Nederland maar daarna werden ze bijna allemaal ziek. Djonda de grootste en bangste van het stel is gelukkig verschoond gebleven van de infectie. De anderen, op 1 pup na, zijn allemaal ziek geworden maar gelukkig aan de betere hand. De opvanggezinnen hebben de handen vol gehad en zijn ook bij de verschillende dierenartsen geweest. Dames heel erg bedankt voor jullie goede zorgen en inzet. Geweldig, dit was heel heftig allemaal. Djina een van de kleinere pups, die bij Karin in de opvang is, is echt aan het vechten voor haar leven. Als het niet snel verbetert moeten we haar laten gaan. Verschrikkelijk gewoon. Karin is dag en nacht bij haar om haar in de gaten te houden en iedere keer als het lijkt te verbeteren komt er weer een terugslag. Zo''n klein onschuldig dier en dan in je jonge leventje al deze ontberingen al moeten ondergaan. Waarom vraag je je af. Er zijn veel stichtingen allemaal bezig met het redden van dieren, de leefomstandigheden beter te maken, sterilisatie-/castratieprojecten en educatie maar de mentaliteit veranderen is een harde dobber. Ik hoop dat het ons allen nog een keer echt lukt om daar een verschil in te maken. En we willen niet generaliseren want er zijn natuurlijk ook successen waar het wel gelukt is de mentaliteit te veranderen of het nut van een goede opvang en verzorging te laten inzien maar over het algemeeen is het nog steeds enorm schrijnend. We houden ons hart vast voor dit kleine hondje en alle anderen waar zij het voorbeeld van is, groot of klein, jong of oud, valide of invalide. We duimen dat ze het haalt en we houden u vanzelfsprekend op de hoogte.


25 januari 2008

De pups zijn allemaal bij hun opvanggezin nu. Er zijn al enkele belangstellende voor het adopteren van een pup. In totaal zijn het 7 pups die wij gaan helpen aan een nieuw warm thuis. Alles is gelukkig goed verlopen. Er heeft e.e.a. tegen gezeten maar al met al is alles toch goed gekomen en kunnen de gedumpte dieren, onbegrijpelijk, lekker tot rust komen en weer een zonnige toekomst tegemoet zien. We willen nogmaals alle mensen bedanken die ons zo hebben geholpen of hebben aangeboden te helpen. Opvanggezinnen dank voor jullie hulp, ''t Heerveld te Luinjeberd en Dierenspeciaalzaak de Krekel hartelijk dank. Vrijwilligers van APF ook super waar jullie allemaal toe bereid zijn en het "meeleven". Binnenkort zullen enkele van de pups op onze site verschijnen bij te adopteren dieren.


22 januari 2008 : 21:45 uur

Ze zijn weer op Nederlandse bodem. Gelukkig is dat goed gegaan en ze zijn nog vrij snel gearriveerd. Karin moet eerst Yvonne nog afzetten met de pups die door haar stichting geholpen gaan worden, waarna ze nog een stukje moet toeren naar Friesland. We hopen dat ze nog even de puf kan vinden om dat laatste stukje nog te gaan en dan is de missie geslaagd.

Gelukkig maar. Welkom terug zullen we maar zeggen.


22 januari 2008

De dames zijn nu in Frankrijk. Het gaat ondanks de vermoeidheid nog goed met ze. Er zijn 13 pups meegekomen. Gisterenavond zijn de pups nog in Portugal gecheckt door de dierenarts en 7 hondjes bleken ziek en het was niet verantwoord om te reizen c.q. ze mee te nemen. In ieder geval hebben de dames de honden net allemaal hun behoefte laten doen en laten eten en drinken. Dit was vrij makkelijk dankzij de Bunnyren die we mochten lenen van ''t Heerveld uit Luinjeberd. Grietje dit was een geweldig idee van je. Verder is er niet veel meer te vertellen. De pups zijn vrij rustig onderweg. Er zijn een paar schuchtere pups bij die echt flink bemoederd moeten worden en een paar echte boeven die natuurlijk ook graag de aandacht en verzorging willen maar al wat zelfstandiger lijken.


21 januari 2008

Terug naar Nederland: Alles zat vreselijk tegen en de dames zijn vele uren later dan gepland vertrokken en vooral ook erg moe. Laten we in gedachten erbij zijn en hopen dat alles ook op terugweg mee zit qua verkeer en dat de dieren het goed maken en niet te nerveus worden van de reis. Die kleintjes hebben de afgelopen uren ook al wat meegemaakt; eerst vangen, de dierenarts, een lange autoreis. Maar hopen dat ze zo snel mogelijk tot rust kunnen komen. Karin!! Velen van ons zijn vreselijk trots op je en hebben bewondering voor je moed en inzet wat je nu allemaal gedaan hebt. Zo''n eind rijden, redelijk wat ontberingen op diverse vlakken en toch doorzetten en rustig blijven. Geweldig!


Toch foto''s: Er zijn toch wat foto''s genomen. De eerste twee foto''s zijn van het terrein dan kunnen jullie ook zien dat het groot is en dat het moeilijk is om de pups hier te vangen. De foto''s zijn helaas wat donker. De derde foto zijn een paar pups die gevangen zijn.

  

Hier vindt u de foto''s van een hondje dat aangereden was en door niemand direct werd geholpen. Een organisatie heeft het hondje onder de hoede genomen en het hondje is geopereerd. Triest dat een dier gewoon zo aan zijn lot wordt overgelaten en gelukkig dat er ook veel goede organisaties zijn die zich hier voor inzetten. Het hondje moet nog herstellen van de wonden en het trauma, waarna het toch gelukkig een kans op adoptie kan krijgen. De foto''s zijn wellicht wat schokkend vandaar dat deze in een link geplaatst zijn.  KLIKT U HIER


Karin net weer gesproken. Ze zijn doodop van alle indrukken en van het geregel. Het blijken 28 pups te zijn i.p.v. 20 maar zoveel meenemen is niet mogelijk. Ze kijken wat ze kunnen doen. Morgen komt de dierenarts nog een keer voor de laatste handelingen en checkups en dan kunnen de dames de lange terugreis weer aan gaan. Een pup is verdronken in een grote waterbak op het grote terrein waar ze loslopen. Heel triest.

Op een paar pups na zijn alle pups nu gevangen.

Voor de lezer die hier foto''s heeft zien staan voor een indruk van de pups uit Portugal, dit bleken niet de juiste foto''s te zijn. De pups die gevangen zijn zijn nog niet goed gefotografeerd. Het belangrijkste is dat de dieren een beetje tot rust komen en foto''s komen daarna wel. Belangstellenden moeten maar even geduld hebben tot Karin thuis is en dan foto''s gemaakt worden of dat er later in de opvanggezinnen foto''s gemaakt worden. Excuses voor het ongemak.


20 januari 2008

Karin heeft nog even gebeld vandaag en alles gaat goed. Er zijn 10 pups gevangen nu; de rest moet nog. Omdat het een enorm terrein betreft valt het niet mee om de dieren te vangen en te gaan helpen.

Yvonne en Karin hebben vandaag doorgebracht met o.a. kennismaken met diverse mensen en organisaties. Verder is er nog niet veel concreets te vertellen. Zodra dit wel zo is zullen we het vermelden.


19 januari 2008

Enkele dagen geleden bereikte ons het bericht via Yvon van Scoop Troop, die contacten heeft met een stichting uit Portugal dat er 20 pups in een verlaten fabriek zijn achtergelaten, zonder eten en drinken en andere voorzieningen.

Yvon is benaderd met een verzoek om hulp omdat er geen opvangmogelijkheden zijn. Yvon heeft ons benaderd of wij eveneens kunnen helpen. Wij zijn al een tijdje in overleg met Yvon om te bezien of we onze krachten kunnen bundelen. Samen sta je sterker.

Ten tijde van dit bericht zijn Karin en Yvon gearriveerd in Portugal na een trip van 2500 kilometer. Ze gaan kijken hoe ernstig de situatie is en trachten pups eventueel te voorzien van medicatie en ze te enten en chippen. Als het mogelijk is worden de pups mee terug genomen naar Nederland om ze nog een kans op een toekomst te geven. Tevens hebben Karin en Yvonne zoveel mogelijk voer en hulpmiddelen meegenomen want er is een ernstig gebrek aan voer.

We willen hier dierenwinkel De Krekel uit Noordwolde nog eens heel hartelijk danken voor al hun hulp die we krijgen t.a.v. de eerste voorzieningen voor de pups in de opvanggezinnen alsook het voer.

Grietje en haar medewerkers van Stichting Dierenopvang ''T Heerveld uit Luinjeberd heel erg bedankt voor alle hulp die ook jullie geven en de spullen die we hebben gekregen.

Alle opvanggezinnen die zich spontaan hebben aangeboden om in te springen. Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp en jullie grote dierenhart.

We houden u op de hoogte en zijn in gedachte bij de twee voortvarende dames.


13 januari 2008

Wat vliegt de tijd toch. Als weer de tweede week in het nieuwe jaar. De laatste keer dat we hier apart wat geschreven hadden kwamen de dames net terug met honden en katten. Van de hondjes zijn in ieder geval Kacper en Buster (Buddy) geplaatst, dat kunt u zien bij de geplaatste honden en bij de katten/kittens zijn beide kittens, die meegenomen zijn uit Opole, Polen ook geplaatst. Erg fijn allemaal. We hebben niet veel meer nieuws te vertellen dan de geplaatste dieren die al op de site staan, ook dieren die eerder al in de opvang bij ons zijn gekomen. We zijn druk bezig met de sponsoring, wellicht ook met samenwerking met een andere stichting nog maar dat staat nog even in de kinderschoenen. Er is nog genoeg te doen en dat is ook een goede zaak. We hopen in ieder geval dat we ook dit jaar weer op uw steun mogen rekenen.

Ellen van Vagabond Pets heeft de virtuele adoptie bij ons opgestart. Daar staan dieren die moeilijk plaatsbaar zijn om diverse redenen zoals (te) oud, ziek, gehandicapt etc. Neemt u daar ook eens een kijkje. Voor een klein bedrag per maand steunt u al een dier in zijn of haar onderhoud.

Als alles doorgaat gaan we eind februari welicht weer naar Polen. Er zijn twee katten Wenus (Venus) en Amor die in Nederland geadopteerd gaan worden en er zijn een paar hondjes die ook nog een kans verdienen. Het hangt nog van enkele factoren af of deze reis doorgaat. Zo niet dan zal de reis niet lang daarna gepland worden. Opole heeft via Vagabond Pets en Abandoned Pets Foundation vrij veel voer gekregen alsook desinfecteermiddelen en medicatie, dus daar kunnen ze even mee voorruit. Ook worden de dieren daar relatief goed verzorgd en behandeld en gaan we ons wat meer richten op meer noodlijdende asiels. Dit houdt niet in dat we Opole niet blijven steunen, dat doen we zeker maar we gaan de aandacht wat meer verdelen.

webburo internet services

 

         

Abandoned Pets Foundation Tel. 0646606551                          Email:  apf2007@live.nl
Rabobank nummer 13.84.39.621
t.n.v. Abandoned Pets Foundation


IBAN:NL43RABO0138439621
BIC: RABONL2U
Kvk nr.01122228