Nu ook via sms doneren!!
Klik hier voor meer informatie....
 

 Partner Programma:   

dogs 5%  

 

Pampers bulk weken september 2014 

Geef bij uw bestelling aan dat u via APF
besteld dan krijgen wij een bedrag van Shumafood.
 
 
Boek u vakantie en wij ontvangen € 25,=  
 

Agradi.nl Webshop

 

 

 

 

 

Nieuws 2007

23 december 2007

De dames zijn weer veilig terug. Doodmoe gearriveerd weer in Nederland maar zeer voldaan en blij dat alles zo goed verlopen is, de samenwerking met Opole geweldig is en er ook nog een paar hondjes en 2 kittens mee naar Nederland zijn gekomen. U ziet één dezer dagen de dieren wel op onze site staan. We hopen dat ook deze dieren weer een eigen thuis zullen krijgen. Weg uit de kou en het vaak zware asielleven. Dit staat los van de verzorging die ze krijgen alsook het respect in Opole. Deze mensen zijn echt heel goed bezig met de middelen die ze hebben en kunnen verkrijgen en dat straalt aan alle kanten uit. Karin en Ellen zullen binnenkort hun reisverslagen aanbieden op de sites van www.vagabond-pets.com en op deze site. Welkom terug meiden, missie volbracht en we zijn trots op jullie.

21 december 2007

Karin en Ellen zijn gisterenavond heelhuids en zonder veel oponthoud en problemen aangekomen in Polen. Het is koud maar er is geen sneeuw, dat scheelt. Vandaag en morgen gaan ze doorbrengen in Opole. Natuurlijk alle spullen afleveren, de dieren bekijken en bespreken, alsook afspraken maken met de mensen van het asiel en de dierenarts.

Vanavond weer even met Karin en Ellen gesproken. Mandaryn is een hondje dat echt wegkwijnt in het asiel in Opole. We wilden kijken of we hem niet mee naar Nederland konden nemen maar hij liep vrij raar. Karin, Ellen en Magda zijn met hem naar de dierenarts geweest en het blijkt dat hij een flinke blessure aan zijn knie heeft en een operatie onvermijdeiljk is. Wij gaan samen met Opole en hun dierenartsen regelen dat Mandaryn geholpen wordt. Hij heeft vrij veel pijn aan zijn knie en pootje. Het lopen gaat hem erg moeilijk af. Zodra hij pijnvrij is en aangesterkt doen we wederom een poging om hem weg te halen en een nieuw thuis voor hem te vinden.

16 december 2007

Geachte lezers, alles gaat snel, in een rap tempo en heel positief. We moeten ons uiterste best doen om ook de informatievoorziening goed op peil te houden. Bekend is al dat we samenwerken met Joyce en Ellen van Vagabond Pets. Deze dames hebben een start gemaakt in Polen bij twee asiels en wij gaan daar aan meewerken c.q. meehelpen.

Karin van APF en Ellen van Vagabond Pets gaan eind deze week naar Polen. Ze gaan veel medicatie, voer en desinfecteermiddelen brengen, alsmede middelen om de hygiëne te bevorderen c.q. te handhaven. Het asiel in Opole doet hard haar best om dit allemaal goed in de gaten te houden maar het onbreekt ze vaak aan de middelen. Er waren pups binnengekomen van de vuilnisbelt in Opole die waarschijnlijk Distemper hadden (hondenziekte). De mensen in het asiel gingen vervolgens de pups keurig vaccineren (met levende entstof) waardoor de ziekte zich openbaarde. Het trieste gevolg was dat diverse pups zijn overleden.

Karin heeft met samenwerking van anderen een studie gedaan naar Giardia en Distemper en is nu bezig met uitwisseling van deze informatie met de Dierenartsen die ondersteuning bieden in Opole. Ook is medicatie verkregen om dieren met Distemper te behandelen. Belangrijk met dit soort ziekten is een goede ontsmetting en hygiëne en vooral de juiste medicatie.

Ellen en Karin hebben diverse middelen en hulpmiddelen daarvoor verzameld en aangeschaft om deze trieste ontwikkelingen te voorkomen of goed te kunnen behandelen. Gelukkig zijn ze in Opole al een eind op weg met een soort quarantaineruimte, zodat in de toekomst zieke dieren gescheiden kunnen worden van de andere dieren. Gelukkig zijn alle dieren verder geënt dus zij liepen verder geen gevaar.

We wensen de dames veel succes met hun trip en binnenkort kunt u op de sites van Vagabond Pets en Abandoned Pets Foundation de reisverslagen hiervan vinden.

In de tussentijd zijn er al wat hondjes geplaatst waaronder ook een groot aantal Nederlandse honden die herplaatst zijn.  Hier zijn we natuurlijk ontzettend blij mee. Ondanks dat gaat het natuurlijk om de kwaliteit en niet om de kwantiteit.

27 november 2007

Vandaag vond Karin, onze voorzitter, haar hangbuikzwijntje Scully dood in zijn hok. En enorme schrik en een enorm verdriet. Vrij kort geleden is ze ook haar geitje Donya verloren. Karin heel veel sterkte met het verlies van je dieren. Scully krijgt haar plekje op de in memoriam pagina. Een heel klein gebaar van de kant van de stichting. Rust zacht grappige Scully!

26 november 2007

Wederom is het weer een tijdje geleden dat we hier informatie hebben gezet. Wordt weer hoog tijd. Het is nog steeds erg druk en we doen ons best om alles bij te houden en ook te laten doorgroeien. Het gaat goed. Er zijn al aardig wat hondjes op een goede plek terecht gekomen. Veel spullen zijn verzameld en contacten gelegd.

SAMENWERKING/PROJECTEN

De contacten met Portugal zijn toch op niets uitgelopen. De vrouwen waarmee wij eventueel zouden gaan samenwerken zijn zelf druk bezig om een stichting in Portugal op te zetten en zien het nu qua tijdsdruk niet zitten om een samenwerkingsverband met ons op te richten. Ze maken hele lange dagen om de dieren daar te helpen en kunnen er gewoon niets meer bij hebben. We begrijpen dat wel, maar vinden het wel jammer omdat, zoals zij zelf aangaven, de nood ook daar erg hoog is. We wensen ze veel succes bij het oprichten van hun eigen stichting. We hebben aangeboden ons te beperken tot helpen, o.a. financiële hulp op afstand voor dieren die geen kans op adoptie hebben, maar nogmaals de tijd is nog niet rijp.

Waar we wel een samenwerkingsverband mee zijn aangegaan is Vagabond Pets. Dit is een particuliere organisatie gerund door Ellen en Joyce. Deze dames maken zich hard voor de Poolse hondjes en zijn ook al twee keer in korte tijd naar Polen geweest. Daar hebben ze als veel spullen afgeleverd en er zijn nu enkele hondjes uit Polen hier bij opvanggezinnen,  waarvoor een nieuw thuis wordt gezocht. De dieren worden onder contract van APF geplaatst zodat ook deze dieren begeleid en gevolgd kunnen worden. We zullen op onze site ook melding maken van het wel en wee in Polen en de asiels, dit kunt u vinden op o.a. onder Stichting, projecten in Polen en ook onder onze hondjes. Op de site van Vagabond Pets kunt u alles uitgebreid nalezen.  Dit is

 www.vagabond-pets.com 

VRIJWILLIGERSDAG

Zaterdag 24 november jl. was onze 1e vrijwilligersdag. Deze werd gehouden bij Linda in Maarssenbroek en diverse dames en een heer hebben de rit gemaakt om hieraan deel te nemen. Het was erg leuk om uitgebreid met elkaar te kletsen, ideeën op te doen en te discussiëren. Het was leerzaam en gezellig en we danken de vrijwilligers die gekomen zijn hartelijk voor hun aanwezigheid en hun hulp. Ook de thuisblijvers, geveld door de griep of geroepen door de plicht (werk etc.). bedankt dat jullie vrijwilliger zijn bij ons en we hopen jullie de volgende keer wel te begroeten.

30 oktober 2007

Even weer wat laatste nieuws vermelden; het is al weer even geleden dat het gebeurd is. Het is vreselijk druk, wat natuurlijk een goede zaak is, maar dan moeten we echt ons best doen om alles up to date te houden en ook iedereen, inclusief onze vrijwilligers, goed te informeren. Wat de vrijwilligers betreft zijn er weer nieuwe mensen bijgekomen en, heel fijn,  ook mensen die als opvanggezin willen fungeren. Heel erg belangrijk voor dit soort stichtingen. We zijn daar ontzettend blij mee. Welkom allemaal.

We zijn in contact met een Nederlandse vrouw in Portugal en daar gaan we ook mee samenwerken. Zij werkt met drie asiels, de details volgen allemaal op korte termijn op deze site, en daar zijn zo''n 800 honden. De omstandigheden zijn erbarmelijk in de meeste gebieden. Heel triest en ze pakken onze hulp ook met beide handen aan. Daar is ook echt dringend hulp nodig.

De contacten met Spanje zijn op een laag pitje geraakt, dat pakken we later wellicht weer op. We krijgen weinig respons en de hulp die ze willen is enkel financieel of het opsturen van medicatie en goederen. Op zich is daar niets mis mee maar de samenwerking moet van twee kanten komen en dat missen we een beetje. Aan de andere kant als je elkaar niet kent is het vertrouwen natuurlijk ook een belangrijk punt en begrijpelijk. We starten nu met Portugal en dat is een zeer groot project. We focussen ons daar nu volledig op en natuurlijk ook op de hulp in ons eigen land.

Trieste mededelingen zijn dat Donya, het geitje van Karin, onze voorzitter, plotseling is overleden. Donya is door Karin als klein geitje met de hand gevoed en grootgebracht. Zij was gehandicapt en heeft een goed, waardig leven bij Karin kunnen leiden.

5 oktober 2007

Eindelijk dan, gisteren,  hoe toepasselijker kan het zijn, op 4 oktober 2007 wereld dierendag,  zijn wij bij de notaris geweest en is de akte gepasseerd. We hebben ons kamer van koophandelnummer en kunnen nu officieel aan de slag (of eigenlijk verder gaan).
 
                    

 

Xena gaat zondag a.s. naar haar nieuwe ''thuis'' en Laika de mooie Husky is gisteren naar haar nieuwe gezin gebracht. We hopen dat beide gezinnen veel plezier zullen hebben van hun nieuwe huisgenoten en dat Xena en Laika het natuurlijk ook erg fijn zullen hebben bij hen.
Laika is getraind en ''bemiddeld'' voor een collega-organisatie.
 
Nieuw zijn Mica en Amy, twee leuke en lieve dames die in de opvang zitten. Amy is flink ondervoed en moet nog even aansterken maar het gaat al heel goed met haar.
Ook staan er twee mooie ''mannen'' op de site, te weten Jop en Lucky van een collegastichting die ook een vaste mand zoeken ergens.
 
T.a.v. de mooie pups die op onze site staan.
Helaas zijn er drie pups overleden uit het nest. Het gezin heeft nu 4 adressen die graag één van de pups willen hebben, het gezin houdt zelf een pup en wellicht neemt een familielid ook een pup. Dit houdt in dat er eventueel 2 of 3 pups over zullen blijven voor bemiddeling.
Als de pups 4 weken zijn zullen ze afzonderlijk gefotografeerd worden.
 
We zijn ook flink aan het netwerken en komen in contact met heel veel leuke mensen,  die heel goed bezig zijn en ook bereid zijn om de ''hoofden'' bij elkaar te steken en samen te werken.
Later daar meer over.
 
Verder hebben we contact met een asiel in Santiago de Compostella waar we de financiële steun op afstand wellicht voor gaan doen. Als dit rond komt dan ziet u het vanzelf op deze site bij financiële hulp op afstand.
 
T.a.v. de hulp in Nederland doen af en toe mensen een beroep op ons voor de bemiddeling en zijn hier ook erg blij mee. De wetenschap dat er voor- en nacontroles plaatsvinden en de dieren onder contract geplaatst worden geeft ze een beter gevoel, alsook het feit dat ze hun dier nog kunnen volgen...........
 
Ook zijn er weer twee nieuwe vrijwilligers bij gekomen, geweldig en natuurlijk van harte welkom.
Nicole heeft geregeld dat we met een bericht in Hart voor Dieren mogen staan. Als het goed is zal dit in de decembereditie zijn.
  

22 september 2007

We hebben ons KvK-nr. nog niet binnen. Gaat nogal wat tijd overheen. Geduld hebben maar.
In de laatste 8 dagen zijn er weer twee vrijwilligers bijgekomen. Super dat we al zoveel mensen hebben,  die willen helpen.

14 september meldden wij dat het bijzonder was dat ons eerste hondje ter adoptie werd aangeboden en morgen gaat hij al naar zijn nieuwe thuis. Bashire wordt morgen geplaatst bij een leuk gezin. Voor Karin, die Bashire een tijd in de opvang heeft gehad wordt dat enorm slikken want zij was toch al erg gesteld geraakt op deze kleine rebel. Maar hij gaat naar een warm nest en daar doen we het voor......

De contacten in Spanje komen wat moeizaam op gang. Het is natuurlijk ook een kwestie van vertrouwen in elkaar krijgen, aftasten. Zo iets belangrijk moet ook niet te snel gaan ; weloverwogen en doordacht te werk gaan is een must. Het gaat hier om dieren, levende wezens, dus voorzichtigheid is een goed gegeven.

Verder staan Xena en Ghyllian op onze site. Xena hebben wij overgenomen van een familie waarvan de heer des huizes enorme hartproblemen heeft en het niet aan kon een hond te hebben. Hij had Xena overgenomen van kennissen omdat Xena anders naar het asiel zou worden gebracht. Een goede daad maar vervolgens zat deze familie zelf met een probleem. Xena is een geweldige hond en we denken dat ze vast snel een goed thuis gaat krijgen.

Ghyllian is een blinde hond die veel begeleiding en aandacht nodig heeft. Zij is sinds 2 jaar blind door een netvliesaandoening. Ghyllian moet eigenlijk overal mee naar toe of er moet iemand bij haar zijn thuis. Op zich een moeilijke opgave voor een nieuw gezin c.q. een nieuwe baas maar daartegenover staat dat Ghyllian een vreselijk lieve en betrouwbare hond is, ook met kinderen. Voor de bazin en het kleine bazinnetje van Ghyllian bemiddelen wij. Ghyllian wordt vermeld op onze site in de hoop dat er meer mogelijkheid is op een goed nieuw thuis.

Bovenstaande doen wij in het kader van "hulp in Nederland", zoals verder op onze site te lezen.

14 september 2007

De papieren zijn onderweg naar de Kamer van Koophandel. Bezoek aan de notaris is achter de rug. Daar moeten we nog een keer naar toe voor het zetten van de handtekeningen en dan is onze stichting officieel en kunnen we echt van start gaan. Dit neemt natuurlijk niet weg dat we al keihard aan het werk zijn met het vullen van de website, het verzamelen van spullen, het maken van folders en flyers, het werven van vrijwilligers, opvanggezinnen en ga zo maar door. Werk is er genoeg. We hebben al veel enthousiaste en spontane vrijwilligers, waar we heel erg blij mee zijn.

Ook heel bijzonder, voor ons dan als starters,  is dat het eerste hondje ter adoptie wordt aangeboden op onze site.

We zijn druk aan het communiceren en aftasten met 3 asiels in Spanje, die we in de loop van de tijd hopen te gaan helpen. Als dat meer gestalte gaat krijgen zullen wij dit natuurlijk op onze site vermelden.

We hopen ook dat we veel opvanggezinnen mogen krijgen. Dat is toch altijd een heel belangrijk iets om een gedeelte van het werk te kunnen verrichten.

We houden u op de hoogte!

 

 

 

 


 

webburo internet services

 

         

Abandoned Pets Foundation Tel. 0646606551                          Email:  apf2007@live.nl
Rabobank nummer 13.84.39.621
t.n.v. Abandoned Pets Foundation


IBAN:NL43RABO0138439621
BIC: RABONL2U
Kvk nr.01122228