Nu ook via sms doneren!!
Klik hier voor meer informatie....
 

 Partner Programma:   

dogs 5%  

 

Pampers bulk weken september 2014 

Geef bij uw bestelling aan dat u via APF
besteld dan krijgen wij een bedrag van Shumafood.
 
 
Boek u vakantie en wij ontvangen € 25,=  
 

Agradi.nl Webshop

 

 

Eerste reisverslag Loure, Portugal 22-02-2011

Nog lang niet gewend aan het tijdsverschil ben ik dus voor dag en dauw al weer uit te veren. De vliegreis was goed en ook hier is het prachtig weer. 20 tot 25 graden, kan je je niet voorstellen als je uit de koude kikkerlandje komt. Het asiel op zich, de gebouwen gaat wel, gisteren daar geweest. Alleen het bestuur (en de slechte dierenarts zit in het bestuur notabene) en 1 medewerker hebben van verzorging geen kaas gegeten. De dieren worden willekeurig afgemaakt, anderen die doodziek zijn worden in leven gehouden. Vorige week zijn hier 30 dieren ingeslapen, een enkele maar terecht de anderen gewoon op willekeur van een medewerkster onder het mom van ze zijn ziek, terwijl dat niet zo was. Er wordt hier snel beslist over leven en dood, zonder pardon, zonder bewijs van evt. infecties , pups wordt ook snel een beslissing over genomen. Ik zou hier niet kunnen werken.ik zou niet meer kunnen slapen of leven met mezelf. De schoonmakers doen hun best moet ik zeggen. Mensen zijn onwetend over hoe dieren te verzorgen op een goede manier, er is geen geld en het gaat hier om wie in het bestuur zit heeft het voor het zeggen, of het nu een juiste beslissing is of niet. Het lijkt een Russisch roulette, je hebt geluk of niet.De dierenarts is een slappe zak zonder geweten, hij laat de dieren rustig in ernstige ondervoeding of ziekte stadium 3 weken wachten voordat dat hij ze laat inslapen of behandeld. Nu is er gelukkig gisteren een fijne dierenarts bij gekomen maar helaas staat zij onder bewind van de eerst genoemde dierenarts. Zonder hem durft ze geen beslissing te nemen. Dus er moet gezien worden wat voor effect dit heeft. Gisteren gelukkig in elk geval 7 pups van een wisse dood gered door de behandeling te gevente starten en te bekostigen, want die hadden de stempel afmaken al opgeplakt gekregen. Nu hopen dat we ook nog een thuis voor hun vinden, anders is hun lot nog niet zeker omdat wij ze niet meteen mee kunnen nemen. Deze reis is al vol namelijk. Maar we doen gewoon ons best. Vandaag gaan we tegen de voorschriften van het asiel, gewoon een kennel vrijmaken (honden verplaatsen want alles wordt gewoon bij elkaar ingegooid ) en hier komen dieren in die bestemd zijn voor adoptie. We zorgen dat deze dieren allemaal behandeld worden voor wormen, gevaccineerd worden enz. enz. en daar mogen ze dan niet aankomen. Ginie en Laura zullen dan zorgen dat deze dieren in elk geval vrij zijn van de willekeur van de dierenartsen en het bestuur. Ben benieuwd wat de nieuwe dag brengt.

Online Album


Verslag 2 reis Algarve Portugal‏.

Gisteren weer in het asiel geweest. 3 zwarte pups maar opgepakt en met behandeling gestart, want die stonden ook op de wip wap van wel of niet leven. Ze hebben een huidinfectie dus gisteren lekker gebadderd, ontwormd en in het zonnetje gezet om lekker weer warm te worden en te drogen. Alleen weer een voorbeeld, al is het maar klein, kom nog een 10 minuten later terug staat de mand weer in de schaduw GRRRRRRRRRR.
 
Van alles gedaan vandaag, we hebben een hondje Carlo genaamd ( naar de dierenarts die hem nu behandeld)  naar de dierenarts gebracht die zat vol met klitten, hij kon niet eens meer poepen leek het want zo zat alles vol aan de achterkant. Ginie had het met Izzy gevangen, we hadden het eerder op de dag al gezien maar was toen nog niet aanhaalbaar. Later kwam het toch naar ze toe alsof hij om hulp kwam vragen.
 Dit is Izzy met het hondje Carlo
 Op de rug zijn de grove verfiltingen te zien, dit doet zo''n pijn. En aan de achterkant zat ook alles vol met klitten rond zijn kontje.


Is het geen dropje. Hij is zo lief. Hopelijk kan hij gauw naar een fijn thuis waar ze goed voor hem zorgen.
Dus die is gisteren onder narcose geschoren, wordt getest, gevaccineerd als de testen goed zijn en dan klaar voor latere adoptie. Die komt via APF naar Nederland, een lief hondje, een klein wollebaaltje.
 
En toen wij dan even bij onze vrijwilligers Ad en Marie Jose waren, Ad was alleen thuis, zakte onze broek af van het telefoontje wat we toen kregen. De zogenaamde asielhoudster die al 20 maanden met zwangerschapsverlof is ( olifantendracht denk ik ), heeft alle behandelingsbordjes van de dieren die wij proberen te redden weg gehaald. Zogenaamd omdat zij er niks van wist. Ze voelde zich gepasseerd. Zou je zulke mensen niet een ......schop geven. Ben je daar bezig om te helpen alles goed op te zetten, mensen te leren hoe, wat ed. beter te doen en dan komt er weer zoºn snob die zich belangrijk voelt en zich voorop stelt op de dieren. SOMS......... GRRRRRR. En ze had alles al uitgelegd gekregen van de engelse vrouw die onder haar staat en hier al 23 jaar werkt. Deze snotneus is pas 27 jaar notabene en komt net kijken. Ben blij dat ik er niet was dat ze het deed, anders had ze toch even een ander probleem gehad ben ik bang voor. Maar goed de goede dierenarts zal alle bordjes gaan vertalen ook nog in het Portugees, zodat het voor iedereen leesbaar is. Al kennen ze bijna allemaal wel engels.
Nog een voorbeeld. Er zitten 3 pups en een moeder met Distemper. De pups hebben geluk dat ze de eerste stadiums van Distemper overgeslagen he en dus alleen een beetje trillen. Wij gaan kijken of ze er helemaal doorheen komen, het zijn net kleine teddybeertje in het wit en dan zien of iemand een hondje wil adopteren, want hierna zullen ze nooit meer ziek worden.
Uitgelegd dat ze die ren als laatste moeten schoonmaken zodat er geen kans bestaat om de anderen evt. te besmetten ( ze zijn eigenlijk al uit hun besmettingsstadium maar je moet altijd voorzichtig zijn ), komen we er gistermorgen en welke is als eerste gedaan? GRRRRRRRRRRRRR En als je dan wat er van zegt, jaaahhh maar dat weten we wel. Dan verdomme handel er ook naar. Nee ik werk hier al 23 jaar. DUHHHHHHH nou en, so whatttttttt. Echt mutsen.Sorry voor het woordgebruik.
 
Goede ding is , we hebben nu een ren apart voor alle dieren die we behandelen en die voor adoptie gaan. Ginie heeft in overleg met Lilo de engelse vrouw dit geregeld, topwerk dus en nu hopen dat we dit mogen behouden. Daar mag alleen Ginie, Laura en de engelse vrouw in komen en niemand anders. We zullen een voorbeeld ren gaan neerzetten, zodat ze zich wel moeten schamen voor de rest en tot aktie overgaan. Ze zullen dan een wereld van verschil zien tussen de dieren die gezond en verzorgd zijn en de dieren die zij maar op Russisch roulette manier verzorgen, behandelen en inslapen.
 
Ze zijn niet echt slim sommigen helaas en willen soms slecht iets aannemen. Als er een nest is wat wormpjes heeft, er zijn bijv. 5 pups behandelen ze 1. Hoe dom kan je zijn zeg. Net alsof de rest dan vanzelf wel gaat.
 
Nou we houden met z´n allen in elk geval de vinger aan de pols en hopen over een paar maanden een verschil te zien en hopelijk dat de ego´s dan wat zijn gekrompen. Ben al weer vroeg op, vandaag vlieg ik terug met een aantal hondjes. Dus tot gauw !!


Laatste verslag reis Algarve Portugal‏.

Gistermorgen waren we al weer vroeg op. We moesten eerst Tara bij de dierenarts vandaan halen, want die was daar even gebleven omdat ze nog niet zo lang geleden gesteriliseerd is en om dan bij anderen dieren te plaatsen is niet echt handig met een wond. En daarbij moesten de pups nu afspenen want het is tijd om op eigen benen te staan.
Hondje Carlo maakt het goed gelukkig, die is aardig happy zonder zijn vervilte vacht. Wat zal dat pijn gedaan hebben, altijd die haren constant aan je huid te trekken en alles zo vies.
 
Op het vliegveld gekomen hebben we Carlos ( voor stichting Villazwerfhonden ) nog mee kunnen nemen op de vlucht door hele lieve mensen uit Putten. Die wilden Angelina ( een ander pupje ) wel op hun naam laten vliegen. Toen kon Carlos op mijn naam mee. Dus heel heel hartelijk dank hiervoor. Geweldig!!!! Jullie hebben met alle zorg voor haar gezorgd tijdens en na de vlucht, want ook toen bleven jullie nog even wachten om te zien of ik het verder kon redden met al die dieren.
 
Gistermiddag om 13.50 weer geland in Nederland. BRRRRRR wat was het koud zeg. Niks aan.
Qua klimaat zou je zo retour gaan op dit moment.
Alle hondjes hadden de reis goed doorstaan. Carlos, Angelina, Tara, Timney en Tommy-Lee.
Carlos is gisteren opgehaald door Jeannette dus die zit ook goed.
Gelukkig kunnen deze lieve hondjes straks van een fijn thuis genieten.
Al is het even wennen aan de kou hier, weet zeker dat een fijn thuis boven alles gaat.
 
Ginie en Laura heel hartelijk dank voor jullie gastvrijheid, alle info, ritjes, de gezelligheid, maar bovenal jullie sterke houding en incasseringsvermogen en werk gezien de omstandigheden aldaar.
Ik kan eerlijk zeggen, ik zou niet altijd de beslissing kunnen en willen nemen die jullie wel moeten maken of doen soms. 
We hebben veel informatie uit kunnen wisselen om te zien wat nog verbeterd kan worden. Verbeterde behandelmethodes , ook om de kosten te drukken maar wat toch het effectiefste  werkt met het zelfde resultaat.
De leuke dierenartsen die zich wel goed inzetten ontmoet en ook voor hun petje af.
Want ook zij werken niet onder fijne omstandigheden daar.
Die slechte dierenarts moeten ze gauw eruit kicken, geen goed woord voorover.
We hopen gezamelijk in de toekomst de situatie voor deze dieren te kunnen verbeteren.
En in samenwerking met Ginie en Laura moet dat zeker gelukken.
 
lieve groet Karin ( die het nog niet in de warmte kan komen en de kachel op sambal heeft staan )

 

 

webburo internet services

 

         

Abandoned Pets Foundation Tel. 0646606551                          Email:  apf2007@live.nl
Rabobank nummer 13.84.39.621
t.n.v. Abandoned Pets Foundation


IBAN:NL43RABO0138439621
BIC: RABONL2U
Kvk nr.01122228