Nu ook via sms doneren!!
Klik hier voor meer informatie....
 

 Partner Programma:   

dogs 5%  

 

Pampers bulk weken september 2014 

Geef bij uw bestelling aan dat u via APF
besteld dan krijgen wij een bedrag van Shumafood.
 
 
Boek u vakantie en wij ontvangen € 25,=  
 

Agradi.nl Webshop

 

 

Uitleg over de hondjes die nog in het buitenland verblijven.

Update

Mensen die op het laatste moment afzeggen, nadat een hondje voor hun speciaal overkomt, zullen de reiskosten voor de vlucht moeten gaan betalen. Dit is een bedrag van 70,00 euro. Helaas gaan wij deze regel invoeren nadat ons duidelijk is geworden dat mensen pas bij aankomst van een dier ons nog gaan verwittigen van het feit dat ze ineens een ander hondje hebben of van gedachten veranderd zijn, terwijl ze hier weken soms 2 maanden de tijd voor hebben gehad vooraf. Dit houd in dat de kosten voor de vlucht inmiddels al betaald zijn en houd in dat de plek in een opvanggezin of vliegtuig nu bezet wordt, terwijl er misschien een ander hondje dan had kunnen overkomen. Dan zitten er dieren nog in het buitenland te wachten voor niks en mensen die het wel serieus menen moeten ook onnodig langer wachten.
 
Mensen die gewoon kennis komen maken en daarna blijkt dat het toch niet lukt om een geldige reden ( bijv kan niet overweg met eigen hond ed ) hiervoor zullen GEEN kosten worden doorberekend!!
Het gaat dus alleen om die mensen die niet serieus omgaan met de procedure en onze non profit stichting onnodig op hoge kosten jaagt en tevens andere mensen en dieren onnodig laten wachten.
 
Houd dit goed in ogenschouw als u een diertje reserveerd wat nog in het buitenland verblijft.
Wij willen juist op een zo betrouwbare manier werken en mensen nog bewust een diertje laten kiezen door niet vooraf al aanbetalingen te laten doen of het adoptiebedrag al laten over te maken van tevoren. Maar gezien de verandering van verantwoordelijkheid naar de stichting, mens en dier toe gaan wij dus nu wel de reiskosten doorberekenen als blijkt dat men op een onverantwoorde en niet serieuze manier omgaat met een adoptie.


Dit jaar zullen enkele dieren eerst gereserveerd kunnen worden, voordat ze overkomen naar Nederland. Normaal zijn de dieren die op onze website staan al in Nederland.
Maar door de hulp van Marie Jose en Ad , Ginie en Laura in de Algarve en onze beslissing om dit jaar minder met bus te rijden maar meer te vliegen ( wegens gezondheidsredenen en om even wat rust te krijgen gezien de hele drukke werkzaamheden van de stichting en ons privewerk/leven enz ) is het mogelijk om op een goede manier de dieren al te presenteren vanuit het buitenland.
 
Het enigste verschil is dat u als adoptant even er rekening mee moet houden, dat het dus iets langer kan duren voordat het hondje overkomt. We proberen altijd zo snel mogelijk een reis te regelen, maar u begrijpt dat wij natuurlijk afhankelijk zijn van vluchtbegeleiders en wanneer dit kan en op welke plaats zij vliegen en maatschappij. Maar we zullen altijd alles in het werk stellen om dit zo snel mogelijk te laten plaatsvinden.
 
Ze worden zorgvuldig begeleid door één van deze mensen en als mensen een hondje zien wat hun aanspreekt zullen zij dit al kunnen reserveren.
In overleg met de vrijwilligers aldaar zal dan een vliegreis gepland worden om het desbetreffende hondje te laten overkomen. De verdere regels van adoptie blijven natuurlijk geldig.
Eerst kennismaking, voorbezoek enz. We proberen altijd een vlucht te boeken zodat verschillende hondjes over kunnen komen, om de kosten te drukken daar natuurlijk alles op non profit basis plaats vindt.
 
Dieren die op de juiste leeftijd zijn voor castratie/sterilisatie zullen uit de Algarve vooraf al gesteriliseerd of gecastreerd zijn. Dit kost 50 euro , wij zullen dit geld ook afdragen aan Laura van SOS Algarve Animals. De adoptiebijdrage is hierdoor ook aangepast, u dient er zich echter goed van te vergewisse dat u dit heel veel geld scheelt, daar u anders volgens contract toch uw diertje alsnog in Nederland moet laten helpen en dan kost het u meer.
Pups zullen natuurlijk pas met volwassen leeftijd kunnen worden geholpen en dit dient dan in Nederland te gebeuren volgens de voorwaarden van het contract.
 
Castratie of sterilisatie is in alle gevallen verplicht, tenzij door gedrag of een medische noodzaak anders is besproken met het bestuur van onze stichting. Deze zullen dan uitstel krijgen omdat zij bijv. nog even de hormonen nodig hebben om het verlegenheid of onderdanigheid te overwinnen of omdat ze een medische noodzaak hebben ( bijv. kort geleden een botbreuk hebben gehad ).
Wij verplichten castratie of sterilisatie om een aantal redenen:
 
* gezondheids redenen  ( baarmoederontsteking, tepelkanker, teelbalkanker te voorkomen )
 
* voorkomen dat dieren voor de fok gebruikt worden of door broodfokkers
                                   ( er zijn nog genoeg dieren die eerst een thuis nodig hebben )
 
* wij willen niet dat dieren die al uit een noodsituatie komen ook nog gebruikt worden uit     winstbelang, ook wij hebben geen winstbelang als stichting. Het adoptiegeld van de ene kan het volgende hondje weer redden.
 
* Machogedrag, repelen, voorhuidproblemen , dominantie bij dieren voorzijn, als men niet tijdig ingrijpt door bijv. castratie kan het zijn dat extreem machogedrag zich ondanks latere castratie blijft handhaven, met vroegtijdige castratie bijv. bent u dat voor.
 
Heeft u vragen dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met Sharon 06-46606519 of Karin 06-46606551.

 

webburo internet services

 

         

Abandoned Pets Foundation Tel. 0646606551                          Email:  apf2007@live.nl
Rabobank nummer 13.84.39.621
t.n.v. Abandoned Pets Foundation


IBAN:NL43RABO0138439621
BIC: RABONL2U
Kvk nr.01122228