Nu ook via sms doneren!!
Klik hier voor meer informatie....
 

 Partner Programma:   

dogs 5%  

 

Pampers bulk weken september 2014 

Geef bij uw bestelling aan dat u via APF
besteld dan krijgen wij een bedrag van Shumafood.
 
 
Boek u vakantie en wij ontvangen € 25,=  
 

Agradi.nl Webshop

 

 

TIPS BIJ VERMISSING

Beter voorkomen dan genezen is natuurlijk ook hier van toepassing, dus zorg ervoor dat uw dier gechipt en geregistreerd is. Zorg voor een penning en/of adreskoker aan de halsband van uw huisdier.
Als uw dier achter huis bijv. loopt, zorg ervoor dat uw tuin goed omheind is en op een juiste hoogte.
Zorg dat uw huisdier de omgeving goed kent en laat bijv. uw hond zijn reuksporen afzetten, zodat het voor de hond later altijd herkenbaar is alszijnde zijn territorium/zijn bekende omgeving, vooral als u net een hond heeft aangeschaft is het niet verkeerd om de eerste dagen uw hond goed te laten "vlaggen" in uw omgeving.
Vermissing van een hond:
 • Als uw hond tijdens het wandelen zoek is geraakt, zorg ervoor dat u bijv. de lucht van thuis achterlaat op de plek waar de hond is zoek geraakt. Leg een oud T-shirt van uwzelf of een deken van hem op de plaats neer ( evt. met een briefje om dit te laten liggen met het waarom erop en uw adres en telefoonnummer< want mocht iemand anders uw hond aantreffen dan weten ze u te bereiken ). Vaak keren honden terug naar de plaats waar ze hun baasjes zijn kwijt geraakt.
  Laat uw auto op die plaats achter bij het zoeken of in elk geval zo dicht mogelijk in de buurt.
 • Zoek ook met de auto en laat de auto draaien op verschillende plaatsen, daar honden dit geluid vaak herkennen. Geef de hond de tijd om het geluid van de motor in zich op te nemen. 
 • Wen uw hond aan een bepaald geluid wat voor hem herkenbaar is alszijnde zijn of haar baasje. Fluiten, hondenfluitje, klicker enz. 
 • Zorg evt. op het internet voor aandacht, soms organiseren mensen wel eens een zoekactie als het goed bekend wordt en meestal geeft dit een goed resultaat. Zorg ervoor dat dingen op een forum komen te staan, vele dierenliefhebbers zijn dan graag bereid om te helpen zoeken en meer handen maken licht werk en vele mensen horen meer dan eentje.
Vermissing van een kat:
 • Verspreid in een ruime omgeving briefjes met een duidelijk signalement van uw kat, liefst met foto. Zet hierop uw adres, telefoonnummer, kenmerken van uw kat, waar hij of zij zoek is geraakt, maar ook het verzoek aan mensen om te letten op uw dier in bijv. garages, kelder, schuurtjes en ander zelden bezochte ruimtes.
 • Let vooral op gebieden waar gebouwd of gerenoveerd wordt met ook op bijv. spouwmuren en andere ruimtes waar katten graag inkruipen of per ongeluk in terecht komen door nieuwsgierigheid of onbalans. Ook onder vloeren of veranda''s en andere hogere ruimtes. Ook moet u letten op openliggende straten m.b.t. rioolbuizen ed. Waarschuw de bouwvakkers en andere mensen die daar aan het werk zijn en laat uw gegevens achter.
 • Als u verhuisd bent, waarschuw uw oude buren zodat zij op kunnen letten. Velen lopen terug naar hun oude omgeving. Ook het verzoek aan hen om te letten op garage, schuren enz. maar natuurlijk ook in huis, want soms zijn ze binnen geglipt terwijl de mensen niks door hebben.
 • Roep uw kat zoveel mogelijk als het stil is buiten, dus vooral ''s avonds en ''s morgens vroeg. Ook hierbij weer niet de verschillende ruimtes vergeten als garage, schuurtjes, hokken en andere plekken.
  Rammel met eten en tik op een blikje eten als ze dat gewend zijn.
Altijd geldt:
 • Neem zo spoedig mogelijk contact op met instanties die zich bezig houden met vermissing van huisdieren. Denkt hierbij bijv. aan Amivedi ( www.amivedi.nl ).
 • Neem contact op met de plaatselijke politie, dierenambulance en dierenasiels.
 • Zorg ervoor dat een zo ruim mogelijke groep mensen op de hoogte is van de vermissing ( familie, vrienden, buren, omgeving waar het dier vermist wordt )
 • Hang waar mogelijk een foto op met omschrijving van uw huisdier ook bij een asiel, dierenarts, winkels ed ), natuurlijk is e-mailen ook een goed medium hiervoor.
 • Onderhoud het contact met de verschillende mensen en instanties geregeld.
 • En geeft u vooral de moed niet te gauw op.
 
 o.a. bron Amivedi


webburo internet services

 

         

Abandoned Pets Foundation Tel. 0646606551                          Email:  apf2007@live.nl
Rabobank nummer 13.84.39.621
t.n.v. Abandoned Pets Foundation


IBAN:NL43RABO0138439621
BIC: RABONL2U
Kvk nr.01122228